250 g ekosmör, svenskt
300 g socker
625 g vetemjöl
6 g Kockens pomeransskal malda
125 g grädde, svensk ekologisk
150 g ljus sirap
1 st apelsin, rivet skal
Dekoration
hasselnötter, hackade
80-100 st
250 g ekosmör, svenskt
300 g socker
625 g vetemjöl
6 g Kockens pomeransskal malda
125 g grädde, svensk ekologisk
150 g ljus sirap
1 st apelsin, rivet skal
hasselnötter, hackade
Blanda samtliga torra ingredienser ordentligt. Tillsätt tärnat rumstempererat smör och blanda tills det blir en ”sandig” konsistens. Tillsätt sedan ägg, sirap, apelsinskal och grädde. Knåda till en smidig deg och låt den vila några timmar i kylen. Kavla ut degen ca 3 mm tjock och stick ut kransar och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla kransarna med ägg och strö över hackade hasselnötter.
Baka i ugnen på 180 °C till vackert gyllengul färg.