Rulltårta med nötkaraktär

Ingredienser

Ca 10 bitar

3 ägg (stora)
1 3/4 dl socker
100 g malda hasselnötter
2 msk Kockens potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk Kockens kanel
1 tsk Kockens kardemumma
1 tsk Kockens ingefära
2 tsk bakpulver

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 apelsin
3 clementiner varav 1 till garnering

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda malda nötter, mjöl, kryddor och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggsmeten tills det blir en jämn smet. Bred ut jämnt på bakpappersklädd plåt.
  2. Grädda genast i mitten av ugnen i 250 C i 6-7 min. Stjälp upp på sockrat papper. Dra av det papper den bakats på och täck med fuktig handduk tills den svalnat.
    Tips: är det svårt att lossa pappret så lägg en kall, blöt, urvriden handduk över en stund, sedan är det lättare att lossa.
  3. Vispa grädden och bred på bottnen och strö över skinnfria klyftor från citrusfrukterna. Rulla ihop och ställ i kyl en stund innan servering.

Dekorera med clementin.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?