8 portabellasvampar
½ knippa bladpersilja
½ knippa basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk fransk senap
1 tsk Kockens Potatismjöl
½-1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
2 dl riven lagrad ost
Vitlöksfylld portabella
Ingredienser
4 port.
Instruktioner
Ansa och bryt loss foten från svampen. Lägg svamphattarna upp och ned på ett ugnssäkert fat. Finhacka svampfötterna. Strimla bladpersilja och basilika. Skala och finhacka vitlöken. Blanda senap och potatismjöl och krydda med svartpeppar.Vänd i svamp-, vitlök- och örthack.
Fördela blandningen på svampen. Strö över den rivna osten. Gratinera i 225 °C, ca 20 min.
Servera svampen som förrätt eller lättare kvällsrätt med sallad och bröd samt eventuellt tunna skivor rökt skinka.