Späckad vildsvinskarré

Ingredienser

4 port.

Vildsvinskarré

600 g vildsvinskarré

4 st plommon, färska eller torkade

2 msk smör

1 msk rapsolja, neutral

Plommon

4 st plommon

1 msk socker

1 msk sherryvinäger

½ dl persilja, plockad, sköljd

Grädde

1 tsk Kockens grönpeppar i lag, mortlade

1 st schalottenlök, skivad

2 dl grädde

1 dl portvin

Instruktioner

Vildsvinskarré

Gör ett hål igenom karrén på längden med hjälp av ett skärpstål. Dela plommonen i fyra delar. Fyll karrén med plommonen och bind upp steken. Krydda ordentligt med salt och peppar. Stek den runtom i olja och smör tills den blir ordentligt brynt. Sätt in i ugnen på 100 °C och låt den stå tills den har en innertemperatur på 65 °C. Tag ut och låt den vila.

Grädde

Koka ur stekpannan med peppar, schalottenlök, portvin och grädde. Smaka av med salt.

Garnityr

Skär plommonen i tärningar och blanda dem med socker och vinäger.

Servering

Tranchera steken och servera med grädden och de syrade plommonen. Avsluta med den hackade persiljan.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?