50 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl Kockens Potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Fyllning
1 ½ dl röda vinbär (ca 100 g) alt. hallon eller blåbär
1 msk socker
50 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl Kockens Potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl röda vinbär (ca 100 g) alt. hallon eller blåbär
1 msk socker
Smörj och bröa formen (ca 21 cm diameter med löstagbar botten). Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd ner de sockrade vinbären. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 °C i 25-30 minuter.
Vinbärskakan är god som den är eller med vispad grädde.