½ dl kakao
½ dl socker
1 msk Kockens Potatismjöl
4 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
några droppar pepparmint hushållsarom
50 g mörk blockchoklad
Spett
Frukt och bär efter säsong exempelvis papaya, kiwi, physalis, jordgubbar, melon och ananas.
½ dl kakao
½ dl socker
1 msk Kockens Potatismjöl
4 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
några droppar pepparmint hushållsarom
50 g mörk blockchoklad
Frukt och bär efter säsong exempelvis papaya, kiwi, physalis, jordgubbar, melon och ananas.
Rör ut kakao, socker och potatismjöl med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka upp under omrörning på svag värme. Smaka av med vaniljsocker och pepparmint hushållsarom. Häll upp chokladkrämen i portionsskålar. Riv blockchokladen på rivjärn och strössla den över den varma krämen. Ställ kallt ca 2 timmar.
Skala och skär frukten i bitar. Trä upp frukten växelvis på fyra små träspett. Servera ett fruktspett till varje mintchokladdip eventuellt garnerad med en klick vispad grädde.
Tips: Mjölken kan ersättas med Solhavre, tofuline eller sojamjölk om du inte tål vanlig mjölk.