Ludwig Tjörnemos kryddiga gröt

Vinnaren av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo, ger sina bästa tips på hur du använder kryddor för att få fram de bästa smakerna.

Ingredienser

1 dl havregryn

1 dl vatten

1 tsk salt

1 tsk Kockens kardemummakärnor

1 tsk Kockens kanel malen

½ tsk Kockens ingefära malen

1 msk socker

Instruktioner

  1. Mal kryddorna i en kryddkvarn eller en mortel.
  2. Lägg sedan ner kryddorna i en kastrull med havregryn, vatten och salt och låt koka 1 minut.
  3. Lägg upp gröten i en tallrik och toppa med mjöl, rostade nötter och/eller lite bär.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?