Lailas glutenfria morotskaka

Ingredienser

ca 20 rutor

150 g smör

3 dl socker

3 ägg

ca 3,6 dl (200 g) Lailas gul Mjölmix

2 ½ tsk bakpulver

1 tsk Kockens kardemumma

1 ½ tsk Kockens kanel

½ tsk Kockens ingefära

250 g FINT rivna morötter

 

Glasyr

150 g mjukt smör

200 g färskost naturell, typ

Philadelphia

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 msk pressad citronsaft och fint rivet skal från en halv citron

 

Dekoration

ca 100 g marsipan

gul och röd hushållsfärg

minikvistar av persilja

Instruktioner

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda resterande torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten.

2. Blanda försiktigt ner de finrivna morötterna och häll smeten i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i ca 30 minuter. Prova med sticka att kakan är färdiggräddad. Låt svalna.

4. Vispa samman glasyren och bred på kakan. Skär kakan i rutor. Färgsätt marsipanen med några droppar färg till önskad kulör och forma små morötter. Stick med tandpetare ett hål i varje och trä in en persiljekvist som stjälk. Garnera kakan med morötterna.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?