Kockens grova bröd

Ingredienser

2 bröd

4 dl vetemjöl

4 dl rågsikt

2 dl grahamsmjöl

1 dl linfrö

1 dl rågkross

1 dl boveteflingor

4 tsk Kockens bikarbonat

2-3 tsk Kockens brödkryddor eller 1 tsk stött Kockens kummin

1 ½ tsk salt

½ dl rapsolja

1 dl mörk sirap

1 l filmjölk

Instruktioner

Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt olja, sirap och filmjölk. Rör ihop och häll i två bakpapperstäckta avlånga formar, ca 1 ½ l.

Grädda i 175 ºC i ca 1 timme och 40 minuter.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?