Botten:
4 ägg
3 1/4 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 dl Kockens potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
Fyllning:
2 förpackningar Kockens vit chokladmousse med tillhörande ingredienser
ca 2 liter jordgubbar
ca 4 dl vispgrädde
Garnering:
1 dl vispgrädde
300 g vit choklad
God midsommartårta
Ingredienser
10-12 port.
Instruktioner
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl med bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Rör ner det heta vattnet.
2. Dela smeten och häll hälften i en liten smord och bröad form ca 18 cm i diameter med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 C i ca 30 min. Kolla med sticka. Låt svalna något och lossa från formen. Grädda ytterligare en kaka med resterande smet.
3. Tillred chokladmoussen enligt anvisning på förpackningen. Låt den stelna något i kyl.
4. Dela varje botten i tre delar. Eventuellt en botten i två delar. Fördela chokladmousse, skivade jordgubbar och toppa med vispad grädde över jordgubbarna så nästa botten fäster. Ställ kallt för att stelna.
5. Sjud upp grädden, dra kastrullen från värmen och rör ner fint hackad choklad. Rör om tills all choklad smält. Låt svalna.
5. Häll chokladsåsen över tårtan, garnera med bär och servera genast. Servera eventuellt resterande bär vid sidan om till.
Tips: För enklare tårta, grädda en stor botten ( ca 24 cm i diameter) och dela i tre delar och tillred som ovan i steg 4 och 5.