3 ägg
2½ dl socker
1 dl Kockens Potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 msk Kockens Potatismjöl
2 dl kallt kaffe
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller mjölkfritt margarin
Garnering
Valnötskärnor
Hallon
ca 24 st.
3 ägg
2½ dl socker
1 dl Kockens Potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk Kockens Potatismjöl
2 dl kallt kaffe
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller mjölkfritt margarin
Valnötskärnor
Hallon
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda potatismjöl och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Häll smeten i en med bakplåtspapper klädd liten långpanna, ca 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen i 250 °C, 5-10 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörgåspapper. Dra bort bakplåtspapperet och låt kallna. Rör ut potatismjölet i kaffet i en kastrull. Tillsätt florsockret. Låt koka upp under omrörning. Smaka av med vaniljsockret och klicka i matfettet. Låt krämen kallna. Dela kakan mitt itu. Bred hälften av krämen på den ena bottnen och lägg den andra ovanpå. Bred över resterande kräm. Skär kakan i ca 24 bitar.
Garnera varje bit med hackade valnötskärnor och ett hallon.