3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
1 liten morot
1 liten bit rotselleri (ca 50 g)
1 bit purjolök, ca 10 cm
1 tsk Kockens Potatismjöl
1/2 knippa gräslök
Bräserad kycklingfilé
Ingredienser
4 port.
Instruktioner
Koka upp vatten, vinäger, salt och peppar i en traktörpanna. Lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda under lock ca 10 minuter. Ta upp filéerna och lägg på ett fat. Skala och skär morot och selleri i ytterst små tärningar. Skölj, ansa och hacka purjolöken smått. Lägg det gröna i pannan och låt sjuda ca 5 minuter utan lock.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i pannan. Låt koka upp. Hacka gräslöken och blanda i skyn. Häll grönsaksvinägretten över kycklingen och låt stå kallt ca 1 timme. Servera med nykokt färsk potatis och en blandad sallad.
Tips: Rätten kan förberedas och stå i kyl från en dag till nästa.