1,5 kg blomkål, fryst
200 g gul lök
250 g matlagningsvin vitt
2 l vatten
30 g grönsaksbuljong (torr)
33 g dijonsenap
30 g Kockens Redning
500 g crème fraiche 34 %
248 g vispgrädde 40 %
Smaksätt med salt och Kockens svartpeppar grovmalen Ekologisk Fairtrade
Blomkålssoppa
Ingredienser
10 portioner
Instruktioner
- Tina blomkål och låt rinna av. (torrrosta lite i en stekpanna för garnering)
- Skala och hacka lök.
- Koka upp lök, blomkål, vin, vatten, buljong och senap i en kastrull och låt koka någon minut.
- Rör ut redning i lite vatten och rör ner i soppan och låt sjuda några minuter.
- Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Tillsätt rostad blomkål. Vid servering bjud gärna på kryddrostade frö eller kryddrostade kikärtor.
Tips! Toppa gärna din soppa med kryddrostade kikärtor
Recept från Österänggymnasiets kök i Kristianstad