Redning

: 2500 gram

Kockens Redning kan användas till att reda av alla typer av soppor, såser, stuvningar, krämer och fruktberedningar. Kockens Redning är en modifierad potatisstärkelse som utvecklats för att klara av de krav som ställs på en redning för restauranger och storkök.

Ingredienser: Modifierad potatisstärkelse.

Volymvikt: 1 msk väger ca 9 g, 1 dl ca 60 g, 1 l ca 600 g.

Förvaring: Förvaras torrt, inte för varmt och inte tillsammans med starkt luktande varor.

Källsortering: Förpackning sorteras som pappersförpackning.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1400 kJ/300 kcal
 Fett <0,5 g
 – varav mättat fett <0,5 g
 Kolhydrater 82 g
 – varav sockerarter <0,5 g
 Protein <0,5 g
 Salt 0 g

Toppredning säljs i 1 x 2,5 kg kartong.



Recept som innehåller Redning:


Mer om redning

Vad är fördelarna med Kockens Redning?

Redningen kan användas till att reda av alla typer av såser, soppor, stuvningar, krämer och fruktberedningar. Redningen är en modifierad potatisstärkelse, som utvecklats för att klara de krav som ställs på en redning för restauranger och storkök.

Kockens Redning sväller snabbt men tål även att koka länge

Redningen tjocknar in väldigt snabbt, vilket betyder att såsen, soppan eller krämen bara behöver ett hastigt uppkok, vilket är skonsamt för grönsaker och bär. Samtidigt tål toppredning att koka länge. Sjudning i 20 minuter är inget problem, inte heller flera timmars varmhållning vid ca 70 °C. Detta gör att Kockens Redning är en mycket flexibel redning – inget händer om grytan får stå på spisen längre än beräknat.

Kockens Redning kan kyl- och fryslagras

Produkter som är redda med Redningen tål att misshandlas. Går inte såsen åt första dagen är det bara att spara den i kylen eller frysen. Varför inte laga sås som räcker i flera dagar, spara den i kylen eller frysen och värma efterhand som den går åt? Den frysta produkten kan tinas direkt i mikrovågsugn utan att konsistensen förändras.

Vad innebär det att potatisstärkelsen är modifierad?

Råvaran till Kockens Redning är potatisstärkelse som är mer känt under namnet potatismjöl. Potatismjöl fungerar utmärkt att reda av med så länge man inte kokar, kyl-eller fryslagrar. För att klara dessa krav har potatismjölet modifierats vilket innebär att strukturen på stärkelsemolekylen har förändrats på kemisk väg. Detta har inget med genmodifiering att göra. Redningen framställs ur svensk potatis och är kontrollerad i alla led – från utsäde till färdig vara.

Tillredning

Rör ut Redningen i lite kall vätska. Tillsätt blandningen långsamt till den varma vätskan under omrörning. Redningen behöver bara ett hastigt uppkok, men tål att koka i minst i 20 minuter och tål att varmhållas vid drygt 70 °C i flera timmar. Redningen kan även tillsättas från början tillsammans med alla övriga ingredienser, men kräver då omröring tills intjockning har skett.

Dosering

Vid tillagning av stora satser blir resultatet säkrare om redningen vägs. Redningen är mycket effektivt. Generellt kan doseringen minskas med ca 20 % jämfört med vetemjöl, majsstärkelse eller potatismjöl.

 Dosering Per 1 l vätska Per 100 l vätska
Mjölksås 30 g (½ dl) 3000 g
Stuvning 50 g (¾ dl) 5000 g
Skysås 30 g (½ dl) 3000 g
Soppa 25 g (2 ¾ msk) 2500 g
Fruktkräm utan bär 45 g (¾ dl) 4500 g
Fruktkräm med bär 35 g (3½ msk) 3500 g
Fruktsoppa/fruktsås 25 g (2¾ msk) 2500 g