Bananbröd med kardemumma

Ingredienser

4 bananer (gärna brunprickiga)

4 dl vetemjöl

1 tsk vitvinsvinäger

0,5 dl rapsolja

1,5 dl havredryck

1,5 dl brunt farinsocker

1 tsk Kockens bikarbonat

0,5 tsk Kockens kanel malen Ekologisk

0,5 tsk Kockens kardemumma malen, Ekologisk

0,5 tsk salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 ֯C och klä en avlång form med bakplåtspapper.
  2. Blanda havremjölk, vinäger, rapsolja och mosa tre av bananerna i en bunke – spara en av dem.
  3. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, brunt farin och bikarbonat i en egen bunke.
  4. Blanda sakta ner mjölblandningen i bunken med vätskan.
  5. Häll smeten i formen. Dela den sparade bananen på längden och lägg halvorna med snittytan uppåt i smeten.
  6. Grädda i 60 minuter.

Vet du inte vad du ska göra med de där bananerna som blivit bruna? Här är ett enkelt recept på ett saftigt och härligt kardemummadoftande bananbröd.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?