½ kg syrliga äpplen, t ex Gravensteiner, Elise
1 liten rödlök
1 paket (250 g) fryst mango
½ dl ljusa russin
2 ½ dl socker
4 msk vitvinsvinäger
1 nypa Kockens chili flakes
½ tsk Kockens ingefära malen
1 st Kockens kanelstång
½ kg syrliga äpplen, t ex Gravensteiner, Elise
1 liten rödlök
1 paket (250 g) fryst mango
½ dl ljusa russin
2 ½ dl socker
4 msk vitvinsvinäger
1 nypa Kockens chili flakes
½ tsk Kockens ingefära malen
1 st Kockens kanelstång
1. Ta bort kärnhusen och tärna äpplena i ca 2 cm breda bitar. Häll vinäger och socker i en kastrull och låt sjuda upp under omrörning. Lägg ner lök, äpple, mango, russin, socker och kryddor.
2. Låt alltsammans sjuda i 30 minuter på svag värme. Rör om då och då.
3. Hetta upp en väl rengjord tom glasburk i ca 100 °C i ca 20 minuter och fyll på med chutney. Förvaras i kyl.