1 förpackning vårrulledeg 10-12 cm i diameter eller kyld filodeg
ägg till pensling
½ mindre purjolök
6 hårdkokta ägg
125 g ansjovisfiléer
1 liten hackad rödlök
½ dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 tsk Kockens curry
½ dl hackad dill/gräslök
salt
Kockens svartpeppar grovmalen
Ägg i bo med ansjovis
Ingredienser
6 port. Del av buffé
Instruktioner
1. Tina vårulledegplattorna (om de är större, skär ut kvadrater anpassat till formarna). Lägg 2-3 degplattor, beroende på hur tjocka de är, omlott i stadiga muffinsformar eller i en muffinsplåt och tryck ner dem till små skålar. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda dem i 175 °C, mitt i ugnen,5-7 minuter eller tills de har blivit spröda och fått fin färg. Låt kallna.
2. Strimla purjolöken på längden.
3. Skär väl avrunna ansjovisfiléer i mindre bitar. Blanda i resterande ingredienser till en röra. Skär av ca 1/3 av äggen, hacka och vänd ner i röran. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.
4. Vid servering läggs strimlad purjolök i ”bona”. Fördela äggröra och toppa med resterande ägghalvor. Vrid eventuellt några varv på pepparkvarnen över äggen.