Sesamstekta kycklingfiléer

Ingredienser

4 port.

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm Kockens svartpeppar grovmalen
1 ägg
1 dl Kockens sesamfrön

Till stekning

1-2 msk olja

Sås

1 burk (227 g) ananas i skivor
2 schalottenlökar
1 msk olja
2 dl vatten
1 msk vinäger
½ msk brun farin
2 krm salt
½ krm Kockens cayennepeppar
½ msk Kockens Potatismjöl

Instruktioner

Banka ut kycklingfiléerna något med knuten näve. Krydda med salt och peppar. Vänd filéerna i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Lägg på skärbräda att torka ca 5 min. Låt ananasen rinna av, men spara spadet. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, vinäger och farin. Smaka av med salt och peppar.

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll redningen i kastrullen och låt koka upp. Stek kycklingfiléerna i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 5 minuter/sida. Låt ananasskivorna steka med vid sidan om någon minuter.

Servera kycklingfiléerna med ananas, såsen, ris och grönsallad.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?