2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
ca 1 msk kallt vatten
Fyllning
125 g riven ost med mycket smak
1-2 tsk Kockens hel kummin
1 ägg
ca 3 msk vispgrädde
salt och Kockens vitpeppar
Garnering
timjan
18-20 st
2 dl vetemjöl
75 g kallt smör
ca 1 msk kallt vatten
Fyllning
125 g riven ost med mycket smak
1-2 tsk Kockens hel kummin
1 ägg
ca 3 msk vispgrädde
salt och Kockens vitpeppar
Garnering
timjan
1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand, bara tills den precis blir blandad. Tumma ut degen i små formar, gärna med veckad kant (kakformar). Ställ dem i kyl ca 30 minuter. Nagga och förgrädda dem i 200 °C i ca 5 minuter.
2. Fördela osten i formarna och strö över lätt krossad kummin Vispa samman ägg och grädde, krydda med salt och peppar. Skeda äggstanningen över och grädda i ytterligare 15-18 minuter eller tills de fått fin färg. Servera dem ljumna och garnera med färsk timjan.
Tips! Används större formar, öka satsen med ägg och grädde till det dubbla.