Vitpeppar malen

Medium

Mellanburk: 255 gram

Bigkitchencan

Storköksburk: 410 gram

Purepak

Purepak: 900 gram

Medium
Bigkitchencan
Purepak

Den äkta pepparn, Piper nigrum, tillhör den artrika familjen pepparväxter, Piperaceae. Från denna växt kommer svart-, vit- och grönpeppar. Peppar är en flerårig, ca 10 m lång klängväxt. Blommorna är små, vita till gröna och frukten är en enfröig stenfrukt. Vid skörd plockas de hela fruktställningarna för hand. Detta sker sex till åtta gånger per säsong med ca två veckors mellanrum. Vitpeppar får man genom att plocka de mogna frukterna som sedan får torka.

Smaken på vitpeppar är inte lika intensiv som svartpeppar. Vitpeppar kan användas både hel och malen. Den ger allra bäst smak om man maler den själv i en pepparkvarn. Vitpeppar passar bra i vita såser och i stuvningar och även som bordskrydda.

Om det bara står ”peppar” i ett recept så är det antingen svart- eller vitpeppar eller en blandning som avses.

Innehåll:

Vitpeppar



Recept som innehåller Vitpeppar malen:

Peppar

Svart på vitt om kryddan som finns i vartenda kök

Lär dig mer om peppar