Färgstark hälsosam bowl

Ingredienser

1 portion

1 portion kokt röd quinoa

150 g laxfilé eller kycklingfilé

smör/olja till stekning

½-1 tsk Kockens citronpeppar eller Kockens curry

ca 2 msk teriyakisås

½ knippe grön sparris

ca 2 dl ruccola

1 skivad avokado

ca 1 dl tinade sojabönor

½ tunt skivad polkabeta

2 msk granatäpplekärnor

Instruktioner

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen/kycklingen och stek dem i ett par minuter i smör eller olja. Krydda med citronpeppar eller curry. Häll över teriyakisåsen vid slutet av stekningen.
  2. Stek sparrisen någon minut i smör eller olja. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela quinoa, tärnad lax/kyckling, grönsaker och granatäpplekärnor var för sig i en skål. Granatäpplekärnorna ger sötsyrlig smak som passar utmärkt till de övriga ingredienserna. Ringla eventuellt över teriyakisås  och extra krydda.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?