500 g kall viltfärs t ex från vildsvin (eller valfri färs)
3/4-1 tsk salt
1 krm Kockens vitpeppar malen
2 krm Kockens köttfärskrydda
2-3 krm Kockens timjan
2 dl kall vispgrädde
3 äggulor
smör till stekning
lingon
ruccola eller hackad persilja
Vilda julköttbullar
Ingredienser
8-10 bufféportioner
Instruktioner
- Alla ingredienser ska var kalla för bäst resultat. Tillsätt salt och kryddor i färsen. Arbeta in äggulor och tillsätt grädde lite i taget tills det blir en lös smet. Överarbeta inte. Stek en klick smet för att se om det eventuellt behöver tillsättas mer kryddor.
- Rulla lite större köttbullar med vattensköljda händer. Stek dem gyllenbruna i en panna, inte alltför många åt gången. Låt dem eftersteka på svag värme tills de blir färdiga.
- Lägg dem på ett fat med en sticka i varje, strö över lingon och ruccola eller hackad persilja.
Tips! Ringla gärna över lite Crema di balsamico.