150 g torkade fikon
75 g cashewnötter
125 g torkade aprikoser
50 g pumpakärnor
125 g havregryn
75 g torkade tranbär
1 msk Kockens ingefära malen
ev ½ fint riven Kockens muskotnöt
1 tsk Kockens chili flakes
ca 3 msk fast honung
2 -2 ½ dl creamy jordnötssmör
Garnering
200 g mörk choklad
Kryddstarka bars med mörk choklad
Ingredienser
ca 20 stytcken
Instruktioner
- Skär bort skaften på fikonen och hacka dem grovt tillsammans med cashewnötter och aprikoser. Blanda i övriga ingredienser förutom honung och jordnötssmör.
- Smält ihop honung och jordnötssmör under försiktig omrörning på svag värme tills det är blandat. Rör ner i fruktblandningen och blanda ihop till en tjock massa som sedan plattas ut i en bakpappersklädd form ca 20 x 30 cm stor.
- Låt stå och stelna i kyl till nästa dag och skär i bitar. Doppa ena sidan i mörk choklad. Lägg gärna om med vaxat papper eller bakplåtspapper. Förvaras kallt i kyl eller i frys.
Tips! Man kan byta ut till andra sorters torkade frukter och flingor, ersätta med andra nötter eller inte ha i så många ingredienser. Man får då reglera med honung/jordnötssmör till en lämplig konsistens.