1. Dela filéerna i 2-3 delar på längden, beroende på del av kyckling. Krydda dem med grillkrydda och bryn dem runt om i smör i het panna.
2. Bottna en ugnsfast form med kokt ris eller valfritt tillbehör. Fördela kycklingen över.
3. Blanda samman alla ingredienserna till såsen, förutom redningen, i en kastrull. Låt den koka upp under omrörning och puttra samman 5-10 minuter. Red av till önskad konsistens.
4. Häll såsen över kycklingen i formen. Grädda i 200°C i ca 15 minuter.
5. Stek grovt hackat bacon, låt rinna av på hushållspapper och tärna tomaterna. Ta ut formen och strö över tomat och baconbitar. Sätt in den i ytterligare 10-15 minuter, tills kycklingen precis är genomstekt. OBS! Testa alltid – olika tillagningstider beroende på del av kyckling och storlek.
Servera en sallad till.