Foto: Jönsson Bilder. Recept & styling: Marianne Liljenberg.

Blomkålssoppa


Ingredienser

10 portioner

1,5 kg blomkål, fryst
200 g gul lök
250 g matlagningsvin vitt
2 l vatten
30 g grönsaksbuljong (torr)
33 g dijonsenap
30 g Kockens Redning
500 g crème fraiche 34 %
248 g vispgrädde 40 %
Smaksätt med salt och Kockens svartpeppar grovmalen Ekologisk Fairtrade

Tillagning

  1. Tina blomkål och låt rinna av. (torrrosta lite i en stekpanna för garnering)
  2. Skala och hacka lök.
  3. Koka upp lök, blomkål, vin, vatten, buljong och senap i en kastrull och låt koka någon minut.
  4. Rör ut redning i lite vatten och rör ner i soppan och låt sjuda några minuter.
  5. Tillsätt crème fraiche och grädde och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Tillsätt rostad blomkål. Vid servering bjud gärna på kryddrostade frö eller kryddrostade kikärtor.

Tips! Toppa gärna din soppa med kryddrostade kikärtor

Recept från Österänggymnasiets kök i Kristianstad

Liknande recept: