Tacogratäng med kyckling

Ingredienser

10 portioner

1,2 kg kycklingfilé eller lårfilé, strimlad

200 g hackad gul lök

300 g paprikor i olika färger och i mindre bitar

500 g champinjoner i klyftor eller skivor

1 kg krossade tomater

400 g majskorn

½-1 msk grönsaksbuljong, pulver

3-4 msk egen Tacokrydda

300 g riven smakrik ost

skivade tomater

olja/smör till stekning

salt

Instruktioner

  1. Bryn kycklingstrimlorna tills de har fått lite färg. Krydda lätt med salt. Lägg över i en form eller bleck.
  2. Stek lök, paprika och champinjoner i ca 5 minuter, tillsätt krossade tomater och majskorn. Krydda med buljong och tacokrydda till önskad styrka. Låt puttra samman ett par minuter.
  3. Häll tomatsåsen över kycklingen. Strö över den rivna osten och lägg på skivade tomater, gratinera i 225 ˚C i 15-20 minuter.

Gott till kokt ris, bulgur eller pasta.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?