Schalottenlök
500 g schalottenlök, skalade med roten kvar
Salt
Lag
2 dl vitvinsvinäger
2 dl socker
2 dl vatten
0,5 g Kockens saffran, (ett paket)
2 st Kockens stjärnanis
1 krm Kockens timjan
4 port.
Schalottenlök
500 g schalottenlök, skalade med roten kvar
Salt
Lag
2 dl vitvinsvinäger
2 dl socker
2 dl vatten
0,5 g Kockens saffran, (ett paket)
2 st Kockens stjärnanis
1 krm Kockens timjan
Schalottenlök
Koka lökarna försiktigt i saltat vatten. Genom att spara roten kommer de att sitta ihop bättre och se snyggare ut.
Lag
Koka upp alla ingredienser till lagen. Lägg schalottenlöken i väl rengjorda burkar och slå lagen över. Fyll nästa hela burken och sätt på locket. Sätt in burkarna i ugnen på 100 °C i 15 minuter, så ökar hållbarheten ytterligare.