Sej
600 g sejrygg
1 dl salt
1 l vatten
1 msk olja
1 msk smör
Sojasmör
2 msk smör
1 msk soja
Mangold
200 g mangold
2 dl vispgrädde
1 st Kockens muskotnöt, 1/6, rivet
1 st citron, skal, saft
4 port.
600 g sejrygg
1 dl salt
1 l vatten
1 msk olja
1 msk smör
2 msk smör
1 msk soja
200 g mangold
2 dl vispgrädde
1 st Kockens muskotnöt, 1/6, rivet
1 st citron, skal, saft
Stycka fisken i 4 bitar. Vispa salt och vatten tills det löser sig. Lägg i fisken och låt den ligga i rimlagen ca 8 minuter, tag upp och torka av. Stek sejen på skinnsidan i lite olja på hög värme. Låt fisken gå färdigt i ugnen på 100 °C tills den har en innertemperatur på 40 °C. Krydda med flingsalt.
Bryn smöret och blanda med sojan. Smaka av med citronsaft.
Strimla mangolden och koka den mjuk i grädden. Krydda med salt, citron och muskot.
Servera på varma tallrikar och garnera med dill.