Rostade kickärtor med tacosmak

Ingredienser

1500 g kikärtor
200 g olivolja
80 g soja eller tamari
150 g Kockens Taco Spice Mix, Ekologisk

Instruktioner

1. Sätt på ugnen på 175–180 °C.
2. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låtrinna av. Lägg dem på gastrobleck.
3. Blanda olja,  soja och kryddorna (minska mängden kryddor för mindrehetta) i en skål. Häll över kikärtornaoch blanda väl.
4. Ställ i ugn i 30 minuter. Ta därefter ut dem och låt svalna i rumstemperatur i ca 20 minuter (detta gör dem krispigare). Ställ kikärtorna i ugnen igen i ca 30 minuter. Ta ut dem och låt stå i rumstemperatur över natten. Tänk på att alla ugnar är olika och värme och tid kan variera.

Tips! Ett gott och nyttigt snacksalternativ till mellanmålet!

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?