800 g majskorn
100 g gul lök
20 g vitlök
10 g gul chili
400 g färskost
75 g olivolja
15 g salt
5 g Kockens svartpeppar, nymalen
30 g citronjuice
25 g Kockens gula paprikapulver
Rostad majscreme med smak av gul paprika
PAPRIKA GUL
Paprika gul har en fin sötma och fyllighet som påminner om det traditionella paprikapulvret men med en lättare fräschör och krispighet i tonen. Passar särskilt bra till ljust kött såsom kyckling, till gris och kalv men även till bönor och linser. Kryddan kompletteras väl med hetta och värme.
Recept framtaget av David Lundqvist, vinnare av Årets Kock.
Ingredienser
Instruktioner
Gör så här:
1. Skiva lök, vitlök och chili.
2. Rosta majs, lök, vitlök, chili, paprikapulver,
svartpeppar, salt och olivolja i ugn på 180 °C
i 20 min. Rör om då och då.
3. Koka upp färskosten.
4. Mixa allt utom citronjuicen till en slät kräm.
5. Smaka av med citron och salt.