Rostad majscreme med smak av gul paprika

PAPRIKA GUL
Paprika gul har en fin sötma och fyllighet som påminner om det traditionella paprikapulvret men med en lättare fräschör och krispighet i tonen. Passar särskilt bra till ljust kött såsom kyckling, till gris och kalv men även till bönor och linser. Kryddan kompletteras väl med hetta och värme.

Recept framtaget av David Lundqvist, vinnare av Årets Kock.

Ingredienser

800 g majskorn
100 g gul lök
20 g vitlök
10 g gul chili
400 g färskost
75 g olivolja
15 g salt
5 g Kockens svartpeppar, nymalen
30 g citronjuice
25 g Kockens gula paprikapulver

Instruktioner

Gör så här:
1. Skiva lök, vitlök och chili.
2. Rosta majs, lök, vitlök, chili, paprikapulver,
svartpeppar, salt och olivolja i ugn på 180 °C
i 20 min. Rör om då och då.
3. Koka upp färskosten.
4. Mixa allt utom citronjuicen till en slät kräm.
5. Smaka av med citron och salt.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?