1 burk inläggningssill à 420 g
Lag
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
½ tsk Kockens dillfrön
2 ½ tsk Kockens kryddpeppar hel
½ tsk Kockens vitpeppar hel
2 rödlökar
1 litet knippe rädisor
ca 6 bufféportioner
1 burk inläggningssill à 420 g
Lag
1 dl ättikssprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
½ tsk Kockens dillfrön
2 ½ tsk Kockens kryddpeppar hel
½ tsk Kockens vitpeppar hel
2 rödlökar
1 litet knippe rädisor
1. Stöt sönder kryddpeppar och vitpeppar grovt i en mortel. Blanda alla ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt svalna.
2. Varva nyskuren lök och sill med lag. Låt stå i kyl till nästa dag.
3. Lägg upp sillen med löken och garnera med tunt klyftade rädisor.