8 dl kokt röd quinoa, al dente
1,5 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver
2,5 dl kokosolja, mjuk, inte smält
4 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
2 ägg
4 msk chiafrön
1 nypa salt
1 dl kokosflingor
200 g mörk choklad, grovt hackad
½ dl Kockens ingefära malen
2 msk Kockens kanel malen, Ekologisk
4 msk lingonpulver
Quinoa-kakor med ingefära, kanel & choklad
Ingredienser
ca 40 stycken
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Koka quinoa al dente i lätt saltat vatten. Färdigkokt mängd ska vara 8 dl. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper i
valfri storlek. Grädda dem gyllene i cirka 20–25 minuter. Tänk på att alla ugnar är olika och värme och tid kan variera.
Tips! Det går bra att byta ut mandelmjöl mot annat mjöl, exempelvis kokosmjöl.