Quinoa-kakor med ingefära, kanel & choklad

Ingredienser

ca 40 stycken

8 dl kokt röd quinoa, al dente
1,5 dl agavesirap
1 tsk vaniljpulver
2,5 dl kokosolja, mjuk, inte smält
4 dl mandelmjöl
4 dl havregryn
2 ägg
4 msk chiafrön
1 nypa salt
1 dl kokosflingor
200 g mörk choklad, grovt hackad
½ dl Kockens ingefära malen
2 msk Kockens kanel malen, Ekologisk
4 msk lingonpulver

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 °C varmluft. Koka quinoa al dente i lätt saltat vatten. Färdigkokt mängd ska vara 8 dl. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper i
valfri storlek. Grädda dem gyllene i cirka 20–25 minuter. Tänk på att alla ugnar är olika och värme och tid kan variera.

Tips! Det går bra att byta ut mandelmjöl mot annat mjöl, exempelvis kokosmjöl.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?