150 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
4 dl vetemjöl
3-4 tsk Kockens pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
Garnering:
150 g philadelphiaost, naturell
3 msk florsocker
rivet skal av ¾ citron
ca 75 g smör
lingon (frysta)
12 st
150 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
4 dl vetemjöl
3-4 tsk Kockens pepparkakskryddor
2 tsk bakpulver
Garnering:
150 g philadelphiaost, naturell
3 msk florsocker
rivet skal av ¾ citron
ca 75 g smör
lingon (frysta)
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
Blanda resterande ingredienser och sikta ner i smeten. Rör om till en smet och häll i stadiga muffinsformar.
Grädda i 200 ºC i ca 20 minuter. Prova med sticka.
Blanda samman philadelphiaost, florsocker, citronskal och smör till en fluffig konsistens. Bred eller spritsa ostmassan på muffinsen och garnera med ling