Tomatsås
2 st gula lökar, skalade, finhackade
8 st vitlöksklyftor, skalade, krossade
1 st äpple, skalat
2 burk krossade tomater
2 msk olivolja
salt
Pasta
500 g pasta
1 tsk Kockens pastakrydda
Garnityr
200 g mozzarella
50 g babyspenat
4 port.
2 st gula lökar, skalade, finhackade
8 st vitlöksklyftor, skalade, krossade
1 st äpple, skalat
2 burk krossade tomater
2 msk olivolja
salt
500 g pasta
1 tsk Kockens pastakrydda
200 g mozzarella
50 g babyspenat
Svetta lök och vitlök på svag värme i olivoljan. Tillsätt de krossade tomaterna och äpplet och låt det sjuda i minst 40 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev socker. Ta upp äpplet och släng. Äpplet suger upp beskan ur tomaterna och tillför sötma men ska inte serveras.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Rör sedan ned pastakryddan och sedan tomatsåsen.
Blanda den varma pastablandningen med spenat och mozzarella vid serveringen och krydda med svartpeppar.