500 g blandfärs
1 st gul lök finhackad
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
Salt & peppar
250 g körsbärstomater
Färsk basilika
Parmesan
Pasta
Vatten
500 g blandfärs
1 st gul lök finhackad
1 ägg
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
Salt & peppar
250 g körsbärstomater
Färsk basilika
Parmesan
Pasta
Vatten
1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt stå någon minut. Blanda sedan ner kalvfärs, ägg, 1/2 finhackad lök, salt, peppar och Kryddtopping efter smak. Forma bollar.
2. Stek hälften av löken i lite olja tills den blir mjuk och genomskinlig på medelhög värme.
3. Skär tomater i halvor och stek tillsammans med löken tills det har blivit en sås. Tillsätt eventuellt vatten.
4. Tillsätt de stekta köttbullarna i såsen.
5. Koka pasta – när pastan nästan är klar tillsätt den i tomatsåsen med köttbullarna och koka till al dente.
6. Riv över parmesan, strö över Kryddtopping och toppa med färsk basilika. Servera!