Mjuk pepparkaka
3 st ägg
2 ½ dl socker
50 g smör
2 msk Kockens pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Pumpa
100 g pumpa
1 msk vinäger, ljus
1 msk socker
Roquefortost
200 g Roquefortost
½ ask krasse, klippt
4 port.
3 st ägg
2 ½ dl socker
50 g smör
2 msk Kockens pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g pumpa
1 msk vinäger, ljus
1 msk socker
200 g Roquefortost
½ ask krasse, klippt
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ned. Vänd ner gräddfilen och det smälta smöret. Slå smeten i en smord och bröad form och grädda i ugnen på 175 °C i ca 45 minuter. Prova genom att sticka i mitten, när den är klar ska stickan inte vara kladdig. När kakan svalnat skär man den i tärningar och rostar i en torr stekpanna.
Skär pumpan i tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda den varma pumpan med socker och vinäger.
Arrangera rostad pepparkaka, ostbitar, krasse och pumpa på tallrikar och servera