Minismulpaj i portionsform

Ingredienser

ca 6 port.

8-10 äpple

2 msk socker + 2 tsk Kockens kanel malen

100 g smält smör

2 dl vetemjöl

1 dl socker

1 dl havregryn

1 burk Kockens sesamfrön (48g)

Tillbehör

vaniljsås eller vaniljglass

Instruktioner

1. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Lägg klyftorna i portionsskålar eller i en stor form. Blanda socker med kanel och strö över äpplena.

2. Blanda resterande torra ingredienser i en skål, häll det smälta smöret över och blanda till en smuldeg. Strö smuldegen över äpplena. Sätt in formen/formarna i ugnen, 200 °C, 25-30 minuter. Prova så äpplena mjuknat med hjälp av en sticka. Servera tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass.

Produkter i receptet

Betyg

Vad tyckte du om receptet?

Kontakta oss!