Minikycklingspett med äpple

Ingredienser

13-15 st

blötlagda delade små spett

 

Marinad

2 msk pressad citronsaft

2 msk olja

1 tsk Kockens citronpeppar

½ tsk Kockens rosmarin

½ tsk Kockens timjan

½ -1 tsk Kockens chilimix

1 msk kinesisk soya

ca 500 g kycklingfiléer

salt

2 röda äpplen

smör till stekning

Instruktioner

1. Blanda samman ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kycklingfiléerna i små bitar. Låt ligga i marinaden ca 20 minuter.

2. Kärna ur och skär äpplena i små bitar. Varva kyckling och äppelbitar på spetten. Bryn dem runt om i stekpanna, krydda med salt. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

3. Efterstek spetten i 225 °C i ca 10 minuter eller tills de är utan rosa inslag vid snitt.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?