Midsommarknäcke med dill

Ingredienser

ca 24 stycken

25 g jäst
2 dl vatten
2 dl ljust öl
3 msk olja
ca 5 dl grovt rågmjöl
3-4 dl vetemjöl special
2 tsk salt
ca 1 ½ tsk Kockens dillfrön, krossade

Instruktioner

1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till ca 37 °C. Häll det över jästen och rör om till allt har löst sig. Tillsätt öl och olja.
2. Krossa dillfrön i en mortel och tillsätt tillsammans med saltet. Rör ner rågmjölet och arbeta in vetemjölet lite i taget tills det blir en smidig men lösdeg. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter på dragfri plats.
3. Ta upp degen och dela i bitar. Kavla ut varje del tunt till runda kakor , ca 20-22 cm, i diameter med hjälp av vetemjöl. Ta med mått ut en ring imitten. Avsluta med att rulla en kruskavel över, (om man har!) Lägg dem på en plåt och grädda i 250 °C , i 5-6 minuter. Passa noga!
4. Förvara i en lufttät burk.

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?