0,5 g (1 påse) Kockens saffran + 1 tsk sprit eller smält margarin
4 1/2 dl (240 g) Lailas blå Mjölmix
1 tsk Kockens hjorthornssalt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl florsocker
200 g margarin
Lailas glutenfria saffranskakor
Ingredienser
ca 30 st
Instruktioner
Sätt på ugnen. Stöt saffranet i en mortel och blanda med spriten/margarinet.
Bearbeta margarin, florsocker och vaniljsocker i köksmaskin eller mixer, tillsätt mjölmix, hjorthornssalt och saffran. Fortsätt bearbeta degen tills den är helt homogen. Låt den vila en stund i kylen.
Dela degen i 4 bitar och rulla ut till längder. Skär längderna i ca 1,5-2 cm tjocka skivor (ca 10 g deg). Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck lätt med tummen och gör ränder med en gaffel. Doppa gaffeln i mjöl om den fastnar. Grädda.
Gräddning: 175 °C i 11-13 minuter, i mitten av ugnen.