50 g jäst
4 dl ljummen mjölk, ca 37 ˚C
½ dl (45 g) valfri olja
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl (100 g) bovetemjöl
2 msk (20 g) psylliumfröskal
½ dl (25 g) linfrön
3,2 dl (ca 175 g) Lailas blå eller Lailas gul Mjölmix
äggula till pensling
linfrön och Kockens vita sesamfrön till garnering
Lailas glutenfria frukostbullar
Ingredienser
ca 12 stycken
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till ca 37 ˚C. Häll den över jästen och rör om tills allt har lösts upp. Tillsätt olja, honung, salt, bovetemjöl, psylliumfröskal och linfrön. Låt stå och svälla i minst 5 minuter.
- Arbeta in mjölet lite efter hand tills det blir en smidig men lös deg. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 30 minuter.
- Ta upp degen och forma en rulle med hjälp av lite mjöl. Dela i bitar och forma bullar med ”vattenfuktiga” händer och lägg på bakpappersklädd plåt.
- Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 ˚C i ca 23 minuter. Låt kallna och frys ner och ta upp efter hand!