Lailas glutenfria frörutor i långpanna

Ingredienser

20 stycken

5 dl vatten

2 dl glutenfria havregryn

50 g smör

50 g jäst

1 ägg

1 tsk salt

2 msk honung

12 dl Lailas blå Mjölmix

Topping

1 ägg

+ olika fröer efter tycke och smak (ex  pumpa, solros och sesamfrön)

Instruktioner

  1. Koka upp hälften av vattnet.
  2. Lägg havregryn och smör i en bunke, häll över det kokande vattnet och rör om tills smöret smält.
  3. Tillsätt resten av vattnet. Låt svalna tills vätskan är 37 grader.
  4. Smula i jästen och rör tills den löst upp sig.
  5. Tillsätt ägg, salt, honung och mjölmix.
  6. Arbeta degen 5 minuter i maskin.
  7. Täck bunken med plastfilm och låt jäsa i 30 minuter.
  8. Smörj en långpanna, ca 35 x 40 cm, med smör.
  9. Tippa ur degen i långpannan och använd händerna och tryck ut degen jämt i långpannan.
  10. Skär bröden i fyrkanter, det kan hjälpa att ha en degskrapa som man doppar i vatten så att det inte fastnar deg.
  11. Låt jäsa i ca 30 minuter.
  12. Sätt ugnen på 225 grader.
  13. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över de fröer du vill ha på.
  14. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter tills brödet har fått fin färg. Lyft gärna lite på brödet i kanten så att man ser att det är gyllene under.
  15. Låt bröden svalna på galler.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?