5 dl mjölk
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 msk honung
11 dl Lailas gul Mjölmix
Pensling
1 ägg
valfria fröer (ex solroskärnor, pumpafrön)
20 stycken
5 dl mjölk
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 msk honung
11 dl Lailas gul Mjölmix
Pensling
1 ägg
valfria fröer (ex solroskärnor, pumpafrön)
1. Ljumma mjölken till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
3. Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, honung och mjölmix och arbeta degen i 5 minuter maskin.
4. Låt jäsa 30 minuter.
5. Tippa upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda samman och dela i 20 lika stora delar.
6. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
7. Täck plåtarna med duk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla frallorna med uppvispat ägg och strö på valfria fröer.
9. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter till frallorna känns lätta.