3 dl glutenfria havregryn
½ dl socker
100 g smör
1 krm salt
1 ½ tsk bakpulver
ca 1,6 dl (90 g) Lailas gul Mjölmix
3 msk mjölk eller vatten
ca 25 st
3 dl glutenfria havregryn
½ dl socker
100 g smör
1 krm salt
1 ½ tsk bakpulver
ca 1,6 dl (90 g) Lailas gul Mjölmix
3 msk mjölk eller vatten
1. Blanda samman havregryn, socker, smör och salt i en matberedare. Blanda Lailas Mjölmix med bakpulver och tillsätt. Kör samman till en smulig massa. Tillsätt mjölk eller vatten och få ihop till en deg.
2. Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper till ca 28×30 cm. Sporra ut rutor och nagga med en gaffel.
3. Grädda i 200 °C mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten och bryt kexen i bitar.