Lailas glutenfria digestivekex

Ingredienser

ca 25 st

3 dl glutenfria havregryn

½ dl socker

100 g smör

1 krm salt

1 ½ tsk bakpulver

ca 1,6 dl (90 g) Lailas gul Mjölmix

3 msk mjölk eller vatten

Instruktioner

1. Blanda samman havregryn, socker, smör och salt i en matberedare. Blanda Lailas Mjölmix med bakpulver och tillsätt. Kör samman till en smulig massa. Tillsätt mjölk eller vatten och få ihop till en deg.

2. Kavla ut degen direkt på bakplåtspapper till ca 28×30 cm. Sporra ut rutor och nagga med en gaffel.

3. Grädda i 200 °C mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på plåten och bryt kexen i bitar.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?