Lailas glutenfria cheesecake

Ingredienser

ca 6-8 bitar

Botten

250 g glutenfria digestivekex

100 g smält smör

 

Fyllning

3 gelatinblad

300 g färskost naturell, typ Philadelphia

rivet skal från 1 ½ lime

saften från ca 1 lime

1 ½ dl florsocker

3 dl crème fraiche

ca ½ l blandade blåbär och hallon eller valfria bär

Instruktioner

1. Krossa kexen i en mixer. Tillsätt det smälta smöret och blanda. Tryck ut smulorna jämnt i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Låt stå i kyl minst 20 minuter.

2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Rör osten mjuk och blanda den med limeskal och florsocker. Crème fraiche vispas i en separat skål till fluffigt skum.

3. Ta upp gelatinbladen och smält dem försiktigt tillsammans med limesaften på svag värme i en kastrull. Låt svalna tills det är en simmig lösning. Rör ner den inte allt för kalla ostmassan, lite i taget, i den avsvalnade gelatinlösningen. Tillsätt crème fraichen försiktigt. Smaka av. Häll massan över bottnen och låt stå och stelna i kylen i minst två timmar, gärna till nästa dag.

4. Garnera med valfria bär.

Produkter i receptet

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?