2 kg kokta frysta kräftor
3 l vatten
1 flaska 50 cl, Porter eller öl
1 dl grovt salt
3 sockerbitar
1 ½ msk Kockens dillfrön
½ tsk Kockens fänkål hel
Garnering
dillkronor
ca 4 port.
2 kg kokta frysta kräftor
3 l vatten
1 flaska 50 cl, Porter eller öl
1 dl grovt salt
3 sockerbitar
1 ½ msk Kockens dillfrön
½ tsk Kockens fänkål hel
Garnering
dillkronor
1. Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka upp vatten, porter, salt, socker och kryddor i en stor gryta. Låt lagen kallna.
3. Häll av den gamla lagen. Lägg ner kräftorna och låt stå och dra i kyl 8-10 timmar. Ta upp kräftorna och lägg i burkar till servering.
Tips! Komplettera med några färska dillkronor i lagen. Även precis tinade hela räkor kan få extra kryddsmak i lagen.
4. Garnera med dillkronor. Servera tillsammans med bröd, smör och väl lagrad ost.