Kryddiga rostade frön

Ingredienser

3 dl

100 g pumpafrön
100 g solrosfrön
0,5 msk rapsolja
1 tsk vatten
1 tsk Kockens gurkmeja, Ekologisk, Fairtrade
1 tsk Kockens paprikapulver, Ekologisk eller
Kockens chilipulver, Ekologiskt
1 tsk salt

Instruktioner

1. Värm ugnen till 150 °C.
2. Blanda alla ingredienser i en skål och sprid ut på ett bleck.
3. Rosta i ugnen i cirka 30 minuter – skaka om efter halva tiden – eller tills fröna fått en gyllenbrun färg och konsistens som är krispig.

Rostade frön är trevliga på salladsbordet, i soppan eller som tillbehör till tacos och pasta.

 

Vi på Kockens levererar hållbara produkter som övertygar och överraskar. Med en stor nypa ambition, en ännu större dos nyfikenhet och över 100 års erfarenhet skapar vi smaker för idag och imorgon. En nypa av rätt krydda kan vara allt du behöver för att skapa matlagningsmagi.

Betyg

Vad tyckte du om receptet?