3 plattor fryst smördeg
Fyllning
150 g riven mandelmassa
1 äggvita (spara äggulan till pensling)
75 g smör
ca 2 msk socker
1-2 tsk Kockens kanel malen
3-4 äpplen
6-8 bitar
3 plattor fryst smördeg
Fyllning
150 g riven mandelmassa
1 äggvita (spara äggulan till pensling)
75 g smör
ca 2 msk socker
1-2 tsk Kockens kanel malen
3-4 äpplen
1. Lägg tinade plattor bredvid varandra på ett lätt mjölat bakplåtspapper och nyp ihop dem. Kavla ut till ca 22 x 34 cm och vik upp kanterna runt om. Nagga i mitten.
2. Blanda mandelmassa med äggvitan och rör ner smör, socker och kanel. Fördela mandelsmeten på flarnet men spara kanterna.
3. Kärna ur äpplena, skär ett par mm tjocka skivor och lägg lite omlott över fyllningen. Pensla med äggula på kanterna och lite över äpplena. Strö över ett tunt lager socker och mandelspån.
4. Grädda i 200 °C i 25-30 minuter eller tills äpplena mjuknat och flarnet fått fin färg.