1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Häll i resterande vätska, halva mängden olja, salt och sirap och mestadels mjöl. Arbeta kraftigt i maskin för en smidig deg, ca 10–12 minuter tills den släpper
bunken.
2. Strö över lite mjöl och lägg en duk eller plastfolie över. Ställ att jäsa i kyla, t.ex. under natten. Tag ut degen och ställ i rumstemperatur en stund innan den skall bakas ut.
3. Fyllning: Mixa ihop fyllningen och bred ut över två utkavlade, rektangulära plattor, som sedan rullas ihop till längder (exempelvis som till kanelbullar). Skär varje del i 15–20 bitar beroende på
önskad storlek och lägg med snittytan upp i vanliga bullformar.
4. Låt jäsa under duk i ca 20–30 minuter.
5. Pensla med utrört ägg och dekorera med Kockens vita/svarta sesamfrön och/eller solroskärnor samt grovt flingsalt.
6. Grädda i 225–250 °C i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg.
OBS! Hoppa över sesamfrö och ersätt med annat frö vid behov.
Recept från Måltidsavdelningen Klippans kommun #klippan_mat