ca 1,8 kg små västeråsgurkor
1 gul lök
12-18 dillkronor
2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
2 ½ msk Kockens gula senapskorn
1 tsk Kockens dillfrön
Lag
6 dl ättikssprit 12 %
6 dl vatten
6 ½ dl socker
1 dl salt
ca 1,8 kg små västeråsgurkor
1 gul lök
12-18 dillkronor
2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
2 ½ msk Kockens gula senapskorn
1 tsk Kockens dillfrön
Lag
6 dl ättikssprit 12 %
6 dl vatten
6 ½ dl socker
1 dl salt
1. Borsta och skölj gurkorna. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Skala vitlöksklyftorna och dela dem i mindre klyftor.
2. Varva ingredienserna med kryddor i glasburkar.
3. Blanda ättika, vatten, socker och salt till lagen. Rör tills allt har löst sig. Häll lagen över gurkskivorna. Sätt på täta lock och förvara gurkorna kallt.